Fotografia de portret in studio sau in locaţie este o provicare pentru orice fotograf şi modelul său. Şi dacă fotograful are o echipa intreaga în ,,spatele,, lui (machiaj, coafură, manichiură, garderobier, etc) o locaţie adecvată, şi un synopsis atunci are toate şansele sa realizeze fotografii reuşite.

Portretul este reprezentarea unei persoane (fotografie, pictură, sculptură etc) atât conform trăsăturilor sale reale cât şi „tonusul” său.

Termenul se referă propriu-zis la o operă artistică (fotografie, pictură, sculptură, desen sau, mai pe larg, la o descriere literară).

Această formă artistică într-un anume sens limitează posibilităţile creative ale artistului, întrucât acesta trebuie să păstreze asemănarea cu subiectul real: foarte probabil că acesta este şi motivul pentru care anumiţi artişti (ca Michelangelo de ex.), n-au acceptat nicicând să se adapteze practicii portretului.

 

Pentru mine fotografia de evenimente (banchet, nunta, botez, logodna, etc) este tot un fel de fotografie de locatie sau studio pentru că până la urma urmei se face intr-o locație sau studio din timp ales si cu pregatirile necesare. Tot în sectiunea asta o sa gasești fotografii despre evenimente.

detalii pe blog